Archiv článků

Květákové rizoto

Ingredience: 1 menší květák 1 lžička oleje 2-3 vejce špetka soli olej na smažení 1/2 malé jemně nakrájené cibule 1/2 hrnku mraženého hrášku a mrkví (můžete nahradit čerstvou) 2 stroužky drceného česneku 5 jarních cibulek 3 lžičky sojové omáčky 1 lžička teriyaky omáčky Postup: Květák...
Celý článek

Cuketový dráteník

Ingredience: 1 větší cuketa (nebo 2 menší) svazek mladé cibulky (může být i jen jedna cibule, když nemáte mladou cibulku) 3 stroužky česneku 100 g tvrdého sýru 200 g měkkého salámu pepř, sůl 1 lžíce polévkového koření špetka majoránky 1 prášek do pečiva 3...
Celý článek

Plněné papriky jinak

Ingredience: vydlabané bílé papriky 400g gothaje (ten je nejdůležitější na celém receptu, protože se nejlépe rozpéká se sýrem, s jiným salámem to nemá cenu zkoušet) 300 – 400 g sýru (třeba levnější verze eidamu, nebo  blaťácké zlato napůl...
Celý článek

Plněné papriky jinak

Ingredience: vydlabané bílé papriky 400g gothaje (ten je nejdůležitější na celém receptu, protože se nejlépe rozpéká se sýrem, s jiným salámem to nemá cenu zkoušet) 300 – 400 g sýru (třeba levnější verze eidamu, nebo  blaťácké zlato napůl...
Celý článek

Plněné papriky jinak

Ingredience: vydlabané bílé papriky 400g gothaje (ten je nejdůležitější na celém receptu, protože se nejlépe rozpéká se sýrem, s jiným salámem to nemá cenu zkoušet) 300 – 400 g sýru (třeba levnější verze eidamu, nebo  blaťácké zlato napůl...
Celý článek

Zelný prejt

Ingredience:  250 g hlávkového zelí 200 g měkkého salámu 2 vejce 1 – 2 housky 1,5 dl mléka 1 menší cibule sůl, česnek, majoránka, mletý pepř, zázvor, nové koření 1 lžička sádla (oleje) strouhanka Postup:  Zelí očistíme, nakrájíme na drobné...
Celý článek

Zelný prejt

Ingredience:  250 g hlávkového zelí 200 g měkkého salámu 2 vejce 1 – 2 housky 1,5 dl mléka 1 menší cibule sůl, česnek, majoránka, mletý pepř, zázvor, nové koření 1 lžička sádla (oleje) strouhanka Postup:  Zelí očistíme, nakrájíme na drobné...
Celý článek

Škvarkové koule

Ingredience: 1 kg brambor 6 rohlíků 1 klobása nebo uzené maso 150 g škvarků 1 vejce špetka soli 4 stroužky česneku trochu mleté papriky trochu pepře  trochu majoránky 100 g slaniny 1 cibule Postup Brambory nastrouháme najemno, přidáme na...
Celý článek

Hrnkové knedlíky s uzeným masem

Ingredience: 2 dl mléka, 2 vejcem špetka soli, 2 rohlíky, 2 hrnky nakrájeného uzeného masa máslo na vytření hrníčků Postup: Smícháme mouku, žloutky, mléko, osolíme, přidáme kostičky housky a najemno nakrájenou uzeninu a nakonec opatrně vmícháme sníh ze 2 bílků. Hrnky...
Celý článek

Selský špíz s bramboráčky

Ingredience: 200 g vepřové kýty 200 g anglické slaniny 200 g ostré suché klobásky cibule sůl, grilovací koření, olej Bramboráčky 350 g oloupaných brambor 80 g hladké mouky 40 ml mléka česnek 1 vejce olej na smažení sůl, majoránka,...
Celý článek