Bůčkový závitek s kysaným zelím

Ingredience:

  • 500 g vyššího libovějšího vepřového bůčku
  • 100 g měkkého salámu
  • kysané zelí
  • 2 stroužky česneku
  • 1 dl bílého vína
  • pepř, sůl

Postup:

Bůček nakrájíme na plátky a dobře rozklepeme. Na vnitřní straně plátek osolíme a potřeme rozmačkaným česnekem. Na každý takto připravený plátek dáme 1 až 2 kolečka salámu a hrstičku okapaného nakládaného zelí. Srolujeme do závitků, které převážeme nití, či spojíme jehlicemi. Dáme do pekáče nebo remosky, podlijeme vínem s vodou a za občasného otáčení pečeme doměkka. Během pečení oškrabáváme do šťávy přípečky, necháváme je rozpustit a podle potřeby podléváme závitky vřelou vodou. Dáváme pozor, aby závitky byly pouze podlité, ne moc ponořené ve vodě. Jako přílohu můžeme použít vařené brambory, bramborové hranolky nebo rýži.