Bůčkový závitek s kysaným zelím
16.12.2008 12:13
Ingredience:
- 500 g vyššího libovějšího vepřového bůčku
- 100 g měkkého salámu
- kysané zelí
- 2 stroužky česneku
- 1 dl bílého vína
- pepř, sůl
Postup:
Bůček nakrájíme na plátky a dobře rozklepeme. Na vnitřní straně plátek osolíme a potřeme rozmačkaným česnekem. Na každý takto připravený plátek dáme 1 až 2 kolečka salámu a hrstičku okapaného nakládaného zelí. Srolujeme do závitků, které převážeme nití, či spojíme jehlicemi. Dáme do pekáče nebo remosky, podlijeme vínem s vodou a za občasného otáčení pečeme doměkka. Během pečení oškrabáváme do šťávy přípečky, necháváme je rozpustit a podle potřeby podléváme závitky vřelou vodou. Dáváme pozor, aby závitky byly pouze podlité, ne moc ponořené ve vodě. Jako přílohu můžeme použít vařené brambory, bramborové hranolky nebo rýži.