Uzeniny

Buřty na pivu

Ingredience: 10 buřtů 1 černé pivo ostrý kečup (pikantní zeleninové lečo) 2 syrové papriky 2 cibule feferonka Postup: Buřty podélně nařízneme a do vzniklého zářezu vložíme plátek cibule a kousíček papriky. Narovnáme do pekáčku (menšího, aby buřty byli těsně u...
Celý článek

Buřty plněné sýrem

Ingredience: 8 buřtů 150g tvrdého sýra mletá pálivá paprika 8 tenkých plátků anglické slaniny Postup: Buřty oloupeme a po délce rozřízneme na poloviny. Dovnitř vložíme plátek sýra posypaný paprikou, zakryjeme druhou polovinou a obalíme plátkem slaniny. Přichytíme...
Celý článek

Buřty v pivním těstíčku

Ingredience: 8 buřtů 1/4 černého piva 2 vajíčka 150 g mouky sůl olej na smažení Postup: Těstíčko připravíme tak, že v pivu rozšleháme vejce a při šlehání pomalu přidáváme mouku. Těstíčko, které by mělo být spíš hustější, nakonec mírně osolíme. Oloupané buřty...
Celý článek

Dědkovská bašta

Ingredience: 750g kabanosu 3 větší cibule plnotučná hořčice 300g sýra na strouhání 5 – 7 vajec Postup: Kabanos nakrájíme na kolečka a vložíme do zapékací mísy. Potřeme plnotučnou hořčicí. Přidáme cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka, posypeme strouhaným sýrem. Celý...
Celý článek

Dušanův buřtguláš

Ingredience: 4 - 6 kvalitních špekáčků (v případě krize přiměřené množství kabanosu) přiměřené množství brambor 2 středně velké cibule sádlo kelímek zakysané smetany hladká mouka mletá sladká paprika gulášové koření gulášová polévka v...
Celý článek

Klobásky ve slanině

Ingredience: 10 - 12 grilovacích klobásek 10 - 12 plátků slaniny Postup: Každou klobásku omotáme plátkem slaniny. Vyskládáme je na plech vyložený papírem na pečení. Klobásky pokládáme tak, aby konec plátku slaniny ležel vespod. Pečeme 25 - 30 minut v troubě vyhřáté na 190...
Celý článek

Majda z říše báječných

Ingredience: 2 malé konzervy rajského protlaku 300 g točeného salámu (kabanos) 2 vejce uvařená natvrdo 2 větší cibule 2 stroužky česneku (může být i více, záleží na chuti) 2 lžičky majoránky 3 lžíce másla hladká mouka cukr, sůl tvrdý sýr na...
Celý článek

Pikantní utopenci I

Ingredience: Potřebujeme na nálev:  ½ litru piva  ½ litru Bzeneckého octa  4 litry vody  3 bobkové listy  3 hřebíčky  10 kuliček celého pepře Nálev povaříme 20 minut, necháme vychladnout.  asi 25...
Celý článek

Pikantní utopenci II

Ingredience: Potřebujeme na nálev:  4 litry převařené vody  ½ litru octa  2 lžíce plnotučné hořčice  2 lžíce kremžské hořčice  Chilli paprička (dle chuti)  1 lžíce grilovacího koření  1 lžíce kečupu  1 lžíce mleté...
Celý článek

Plněné papriky jinak

Ingredience: vydlabané bílé papriky 400g gothaje (ten je nejdůležitější na celém receptu, protože se nejlépe rozpéká se sýrem, s jiným salámem to nemá cenu zkoušet) 300 – 400 g sýru (třeba levnější verze eidamu, nebo  blaťácké zlato napůl...
Celý článek