Ingredience:
10 buřtů
1 černé pivo
ostrý kečup (pikantní zeleninové lečo)
2 syrové papriky
2 cibule
feferonka
Postup:
Buřty podélně nařízneme a do vzniklého zářezu vložíme plátek cibule a kousíček papriky. Narovnáme do pekáčku (menšího, aby buřty byli těsně u...
Celý článek
Ingredience:
8 buřtů
150g tvrdého sýra
mletá pálivá paprika
8 tenkých plátků anglické slaniny
Postup:
Buřty oloupeme a po délce rozřízneme na poloviny. Dovnitř vložíme plátek sýra posypaný paprikou, zakryjeme druhou polovinou a obalíme plátkem slaniny. Přichytíme...
Celý článek
Ingredience:
8 buřtů
1/4 černého piva
2 vajíčka
150 g mouky
sůl
olej na smažení
Postup:
Těstíčko připravíme tak, že v pivu rozšleháme vejce a při šlehání pomalu přidáváme mouku. Těstíčko, které by mělo být spíš hustější, nakonec mírně osolíme. Oloupané buřty...
Celý článek
Ingredience:
750g kabanosu
3 větší cibule
plnotučná hořčice
300g sýra na strouhání
5 – 7 vajec
Postup:
Kabanos nakrájíme na kolečka a vložíme do zapékací mísy. Potřeme plnotučnou hořčicí. Přidáme cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka, posypeme strouhaným sýrem. Celý...
Celý článek
Ingredience:
4 - 6 kvalitních špekáčků (v případě krize přiměřené množství kabanosu)
přiměřené množství brambor
2 středně velké cibule
sádlo
kelímek zakysané smetany
hladká mouka
mletá sladká paprika
gulášové koření
gulášová polévka v...
Celý článek
Ingredience:
10 - 12 grilovacích klobásek
10 - 12 plátků slaniny
Postup:
Každou klobásku omotáme plátkem slaniny. Vyskládáme je na plech vyložený papírem na pečení. Klobásky pokládáme tak, aby konec plátku slaniny ležel vespod. Pečeme 25 - 30 minut v troubě vyhřáté na 190...
Celý článek
Ingredience:
2 malé konzervy rajského protlaku
300 g točeného salámu (kabanos)
2 vejce uvařená natvrdo
2 větší cibule
2 stroužky česneku (může být i více, záleží na chuti)
2 lžičky majoránky
3 lžíce másla
hladká mouka
cukr, sůl
tvrdý sýr na...
Celý článek
Ingredience:
Potřebujeme na nálev:
½ litru piva
½ litru Bzeneckého octa
4 litry vody
3 bobkové listy
3 hřebíčky
10 kuliček celého pepře
Nálev povaříme 20 minut, necháme vychladnout.
asi 25...
Celý článek
Ingredience:
Potřebujeme na nálev:
4 litry převařené vody
½ litru octa
2 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce kremžské hořčice
Chilli paprička (dle chuti)
1 lžíce grilovacího koření
1 lžíce kečupu
1 lžíce mleté...
Celý článek
Ingredience:
vydlabané bílé papriky
400g gothaje (ten je nejdůležitější na celém receptu, protože se nejlépe rozpéká se sýrem, s jiným salámem to nemá cenu zkoušet)
300 – 400 g sýru (třeba levnější verze eidamu, nebo blaťácké zlato napůl...
Celý článek