Ingredience:
500 g vařených brambor
250 g anglické slaniny
8 vajec
1 velká cibule
250 g čerstvých hub
1 lžíce oleje
kmín, sůl, pažitka
Postup:
Houby očistíme, rozkrájíme a osolené a okmínované podusíme doměkka a do vydušení šťávy. Ve větším hrnci osmahneme na...
Celý článek
Ingredience:
600 – 800 g čerstvých hub (křemenáče, hříbky, václavky apod.)
80 g slaniny
80 g cibule
sladká paprika
stroužek česneku
sůl, kmín, pepř
30 g hladké mouky
vývar z kostky masoxu nebo masa
Postup:
Očištěné houby pokrájíme na větší kostky. Na...
Celý článek
Ingredience:
500 g čerstvých hub
80 g sádla
2 cibule
mletá sladká paprika
1 zelená paprika
1 rajče
sůl, kmín
100 ml zakysané smetany
1 lžíce hladké mouky
voda
Postup:
Houby nakrájíme na plátky, osolíme a podusíme ve vlastní šťávě. Zelenou papriku a...
Celý článek
Ingredience:
1/2 kg čerstvých kloboučků mladých václavek
1 cibule
asi 3 dl masového vývaru
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce kečupu
2 lžíce másla
3 stroučky česneku
1/2 lžičky drceného kmínu
mletá sladká paprika, sůl
Postup:
Kloboučky hub spaříme vařící vodou,...
Celý článek
Ingredience:
3/4 kg žampionů
čtyři červené papriky
30 g slaninky
dvě středně velké cibule
jeden stroužek česneku
svazek petrželky
dvě lžíce másla
pět lžic zakysané smetany
sůl, pepř, osmina litru vývaru z masa
Postup:
Žampiony pokrájíme na slabé...
Celý článek
Ingredience:
800 g žampiónů
80 g másla
2 lžíce hladké mouky
1/4 l mléka
100 g strouhaného ementálu
100 g strouhaného čedaru
sůl
Postup:
Žampióny očistíme, nakrájíme na kousky a podusíme na lžíci másla. Tři lžíce másla rozehřejeme, osmahneme na něm mouku dožluta,...
Celý článek