Houby

Dřevorubecké brambory s houbami

Ingredience: 500 g vařených brambor 250 g anglické slaniny 8 vajec 1 velká cibule 250 g čerstvých hub 1 lžíce oleje kmín, sůl, pažitka Postup: Houby očistíme, rozkrájíme a osolené a okmínované podusíme doměkka a do vydušení šťávy. Ve větším hrnci osmahneme na...
Celý článek

Houbový guláš

Ingredience: 600 – 800 g čerstvých hub (křemenáče, hříbky, václavky apod.) 80 g slaniny 80 g cibule sladká paprika stroužek česneku sůl, kmín, pepř 30 g hladké mouky vývar z kostky masoxu nebo masa Postup: Očištěné houby pokrájíme na větší kostky. Na...
Celý článek

Pikantní houbový guláš

Ingredience: 500 g čerstvých hub 80 g sádla 2 cibule mletá sladká paprika 1 zelená paprika 1 rajče sůl, kmín 100 ml zakysané smetany 1 lžíce hladké mouky voda Postup: Houby nakrájíme na plátky, osolíme a podusíme ve vlastní šťávě. Zelenou papriku a...
Celý článek

Václavkový guláš

Ingredience: 1/2 kg čerstvých kloboučků mladých václavek 1 cibule asi 3 dl masového vývaru 2 lžíce hladké mouky 2 lžíce kečupu 2 lžíce másla 3 stroučky česneku 1/2 lžičky drceného kmínu mletá sladká paprika, sůl Postup: Kloboučky hub spaříme vařící vodou,...
Celý článek

Žampionová pochoutka

Ingredience: 3/4 kg žampionů čtyři červené papriky 30 g slaninky dvě středně velké cibule jeden stroužek česneku svazek petrželky dvě lžíce másla pět lžic zakysané smetany sůl, pepř, osmina litru vývaru z masa Postup: Žampiony pokrájíme na slabé...
Celý článek

Žampiony se sýrem

Ingredience: 800 g žampiónů 80 g másla 2 lžíce hladké mouky 1/4 l mléka 100 g strouhaného ementálu 100 g strouhaného čedaru sůl Postup: Žampióny očistíme, nakrájíme na kousky a podusíme na lžíci másla. Tři lžíce másla rozehřejeme, osmahneme na něm mouku dožluta,...
Celý článek