Cheeseburger

Ingredience:

  • 400g mletého hovězího masa
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 lžička rajčatové omáčky
  • sůl, pepř
  • olivový olej na potření
  • 4 plátky čedaru, ementálu nebo eidamu
  • 4 plátky bagety nebo ciabatty
  • majonéza
  • 4 listy salátukolečka z
  • jedné červené cibule

Postup:

Mleté maso dáme do mísy, přidáme rozmělněný česnek,, hořčici, worcesterskou i rajskou omáčku a podle chuti sůl a pepř. Pak ze směsi vytvoříme 4 burgery. Grilovací pánem rozpálíme na maximum. Burgery potřeme olejem a grilujeme z jedné strany 4 minuty. Otočíme, navrch dáme plátek sýru a grilujeme další 4 minuty.

Bagety rovněž potřeme olejem a krátce ogrilujeme. Každou potřeme majonézou, navrch položíme list salátu, kolečka cibule a burger. Ihned podáváme. Třeba s kečupem.