Cheeseburger
30.12.2012 10:37
Ingredience:
- 400g mletého hovězího masa
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- 1 lžička rajčatové omáčky
- sůl, pepř
- olivový olej na potření
- 4 plátky čedaru, ementálu nebo eidamu
- 4 plátky bagety nebo ciabatty
- majonéza
- 4 listy salátukolečka z
- jedné červené cibule
Postup:
Mleté maso dáme do mísy, přidáme rozmělněný česnek,, hořčici, worcesterskou i rajskou omáčku a podle chuti sůl a pepř. Pak ze směsi vytvoříme 4 burgery. Grilovací pánem rozpálíme na maximum. Burgery potřeme olejem a grilujeme z jedné strany 4 minuty. Otočíme, navrch dáme plátek sýru a grilujeme další 4 minuty.
Bagety rovněž potřeme olejem a krátce ogrilujeme. Každou potřeme majonézou, navrch položíme list salátu, kolečka cibule a burger. Ihned podáváme. Třeba s kečupem.