Chilli con carne
13.11.2009 22:53
Ingredience:
- 500 g mletého masa
- 150 - 200 g červených fazolí
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 zelené papriky
- 500 g rajčat
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce mleté papriky
- 0,5 lžičky chilli
- 0,5 lžičky OREGANA
- 0,25 lžičky mletého pepře
- bobkový list, petrželová nať
- sůl
Postup:
Fazole namočíme přes noc do vody a druhý den je uvaříme do změknutí. Ve velkém hrnci osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme rozetřený česnek, restujeme minutu, přidáme mleté maso a dále restujeme až maso ztratí růžovou barvu. Přisypeme nakrájená rajčata, papriky, uvařené fazole, petrželovou nať,ostatní koření a sůl. Hrnec přiklopíme a směs zvolna dusíme za občasného míchání dvě hodiny. Podáváme s pečivem.