Chilli con carne

Ingredience:

  • 500 g mletého masa
  • 150 - 200 g červených fazolí
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 zelené papriky
  • 500 g rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 0,5 lžičky chilli
  • 0,5 lžičky OREGANA
  • 0,25 lžičky mletého pepře
  • bobkový list, petrželová nať
  • sůl

Postup:

Fazole namočíme přes noc do vody a druhý den je uvaříme do změknutí. Ve velkém hrnci osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme rozetřený česnek, restujeme minutu, přidáme mleté maso a dále restujeme až maso ztratí růžovou barvu. Přisypeme nakrájená rajčata, papriky, uvařené fazole, petrželovou nať,ostatní koření a sůl. Hrnec přiklopíme a směs zvolna dusíme za občasného míchání dvě hodiny. Podáváme s pečivem.