Kedlubnové řízky s bylinkovým dipem

Ingredience:

  • 4 menší kedlubny
  • sůl
  • hladká mouka
  • vejce
  • strouhanka na obalení
  • špetka mleté pálivé papriky
  • olej na smažení

DIP:

  • 4 lžíce majonézy
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1/2 lžíce hořčice
  • 2 lžíce nasekaných bylinek (pažitka, petrželka, bazalka)
  • mletý bílý pepř

Postup:

Kedlubny oloupeme, nakrájíme na plátky silné 0,5 až 1 cm a uvaříme v osolené vodě dopoloměkka. Necháme je oschnout.

Plátky kedluben postupně obalujeme v mouce, rozšlehaných osolených vejcích a strouhance, do níž jsme přidali špetku mleté pálivé papriky. Řízky usmažíme v oleji dozlatova. Poté je necháme okapat na papírovém ubrousku.

Majonézu, jogurt, hořčici a nasekané bylinky smícháme. Dip podle chuti osolíme a opepříme. Podáváne ho ke kedlubnovým řízkům. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.