Květákové rizoto

Ingredience:

  • 1 menší květák
  • 1 lžička oleje
  • 2-3 vejce
  • špetka soli
  • olej na smažení
  • 1/2 malé jemně nakrájené cibule
  • 1/2 hrnku mraženého hrášku a mrkví (můžete nahradit čerstvou)
  • 2 stroužky drceného česneku
  • 5 jarních cibulek
  • 3 lžičky sojové omáčky
  • 1 lžička teriyaky omáčky

Postup:

Květák nakrájíme na malé růžičky. Ty pak postupně rozmixujte na texturu rýže nebo kuskusu.

Na pánvičce usmažíme osolená vajíčka a pak odstavíme z plamene.

Na woku smícháme olej, cibuli, jarní cibulku, hrášek, mrkev a česnek. Smažíme asi 3 minuty, dokud není vše změklé. Pokud používáme mrkev čerstvou, pokrájíme ji na malé kostičky a začneme s ní. Pak teprve přidáme další suroviny. Do zeleniny vmícháme květákovou rýži. Polijeme sojovou a teriyaki omáčkou a necháme celou směs osmahnout za občasného míchání. Mícháme asi 10 minut, dokud není květák jemně křupavý zvenku, ale měkký zevnitř.

Do směsi přidáme hotová vejce.

Poznámka:

Pro zvláště rozmařilé doporučuji zamíchat restované kousky kuřecího nebo krůtího masa.