Květákové rizoto
27.06.2015 13:55
Ingredience:
- 1 menší květák
- 1 lžička oleje
- 2-3 vejce
- špetka soli
- olej na smažení
- 1/2 malé jemně nakrájené cibule
- 1/2 hrnku mraženého hrášku a mrkví (můžete nahradit čerstvou)
- 2 stroužky drceného česneku
- 5 jarních cibulek
- 3 lžičky sojové omáčky
- 1 lžička teriyaky omáčky
Postup:
Květák nakrájíme na malé růžičky. Ty pak postupně rozmixujte na texturu rýže nebo kuskusu.
Na pánvičce usmažíme osolená vajíčka a pak odstavíme z plamene.
Na woku smícháme olej, cibuli, jarní cibulku, hrášek, mrkev a česnek. Smažíme asi 3 minuty, dokud není vše změklé. Pokud používáme mrkev čerstvou, pokrájíme ji na malé kostičky a začneme s ní. Pak teprve přidáme další suroviny. Do zeleniny vmícháme květákovou rýži. Polijeme sojovou a teriyaki omáčkou a necháme celou směs osmahnout za občasného míchání. Mícháme asi 10 minut, dokud není květák jemně křupavý zvenku, ale měkký zevnitř.
Do směsi přidáme hotová vejce.
Poznámka:
Pro zvláště rozmařilé doporučuji zamíchat restované kousky kuřecího nebo krůtího masa.