Pikantní hamburger
09.12.2012 18:40
Ingredience:
- 600 g jemně mletého zadního hovězího masa
- 1 lžíce worchesterské omáčky
- 2 – 4 lžíce ostřejšího kečupu
- pár kapek chilli omáčky
- 1 posekaná chilli paprička
- 1 balení omáčky barbecue (asi 200 ml)
- olej na potření grilovací mřížky
Postup:
Nejdříve si pořádně rozpálíme gril. Jemně mleté maso lehce promícháme s worchesterskou omáčkou a kečupem, popřípadě přidáme pár kapek chilli omáčky nebo posekanou chilli paparičku pro ostřejší chuť. Hmotu rozdělíme na 4 stejně velké koule. Mezi dlaněmi je lehce zmáčkneme a vytvarujeme do oválného tvaru.
Maso dlouho nehněteme a nemačkáme, mělo by zůstat co nejvíce nadýchané.
Rozehřátou grilovací mřížku potřeme olejem, aby se na ni maso nelepilo, a připravené hamburgry grilujeme přibližně 7 až 10 minut. Během grilování je často obracíme a vydatně potíráme grilovací omáčkou.
Podáváme s pečivem, čerstvou zeleninou a studenými pikantními omáčkami.