Pikantní hamburger

Ingredience:

  • 600 g jemně mletého zadního hovězího masa
  • 1 lžíce worchesterské omáčky
  • 2 – 4 lžíce ostřejšího kečupu
  • pár kapek chilli omáčky 
  • 1 posekaná chilli paprička
  • 1 balení omáčky barbecue (asi 200 ml)
  • olej na potření grilovací mřížky

Postup:

Nejdříve si pořádně rozpálíme gril. Jemně mleté maso lehce promícháme s worchesterskou omáčkou a kečupem, popřípadě přidáme pár kapek chilli omáčky nebo posekanou chilli paparičku pro ostřejší chuť. Hmotu rozdělíme na 4 stejně velké koule. Mezi dlaněmi je lehce zmáčkneme a vytvarujeme do oválného tvaru.

Maso dlouho nehněteme a nemačkáme, mělo by zůstat co nejvíce nadýchané.
Rozehřátou grilovací mřížku potřeme olejem, aby se na ni maso nelepilo, a připravené hamburgry grilujeme přibližně 7 až 10 minut. Během grilování je často obracíme a vydatně potíráme grilovací omáčkou.

Podáváme s pečivem, čerstvou zeleninou a studenými pikantními omáčkami.