Plněné kedlubny se sýrem
22.12.2012 10:12
Ingredience:
- 4 větší kedlubny
- 100 g dlouhozrnné rýže
- 2 pokrájené jarní cibulky
- 1 rajče
- olej podle potřeby
- 100 g zakysané smetany
- 100 g nastrouhané goudy
- sůl, mletý černý pepř
OMÁČKA:
- 200 g lučiny
- 150 ml smetany (30%)
Postup:
Kedlubny oloupeme, lehce seřízneme a vydlabene. Povaříme je v osolené vodě do poloměkka. Vývar ponecháme. Rýži uveříme v osolené vodě téměž doměkka.
Dužinu z kedluben nasekáme a s cibulkou orestujeme na oleji. Rajče nakrojíme, spaříme, oloupeme a pokrájíme. Přidáme ho s rýží, zakysanou smetanou, goudou, solí a pepřem k zelenině.
250 ml vývaru přivedeme k varu a rozpustíme v něm sýr lučina. Přidáme smetanu, sůl a pepř. Kedlubny naplníme směsí, v pekáči podlijeme omáčkou a při 190 °C pečeme 20 minut.