Papriky plněné zelím

Ingredience:

nálev na Bzenecké okurky (koupíme krabičku Koření pro nálev Bzenecké okurky a připravíme nálev přesně podle návodu) nebo použijeme následující recept:

  •   3 litry vody
  •   1 litr Bzeneckého octa
  •   120 g soli
  •   400 g cukru
  •   30 kuliček Sacharinu
  •   30 kuliček nového koření
  •   30 kuliček pepře
  •   1 a ½ polévkové lžíce hořčičného semínka
  •   4 bobkové listy
  •   4 ks hřebíčku
  •   kousek celé skořice

 Nálev vaříme 15 minut a přecedíme.

  •  2,5 kg zelí
  •  20 zelených paprik (zelených maďarských)
  •  2,5 dkg cibule
  •  1 feferonka na každou sklenici

Postup:

Papriky naplníme připraveným zelím, zbylé zelí přidáme společně s paprikami do sklenic, zalijeme připraveným nálevem, uzavřeme a sterilujeme 20 minut při 80°C.