Roštěnky po starodávnu

Ingredience:

  • 4 plátky roštěnek
  • sůl
  • pepř
  • 60g sádla nebo tuku
  • 1 velká cibule
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 kg brambor
  • kmín, majoránka

Postup:

Očištěné, při okrajích naříznuté roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a na rozpáleném tuku prudce opečeme. Vedle masa zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a utřený česnek, zasypeme paprikou, zamícháme, podlijeme, přidáme kmín a dusíme do poloměkka. Oloupané menší brambory nakrájíme na čtvrtky, přidáme k masu a za občasného podlévání dusíme doměkka. Hotové roštěnky dochutíme solí a rozemnutou majoránkou a ještě krátce povaříme. Podáváme se salátem.