Roštěnky po starodávnu
16.12.2008 11:46
Ingredience:
- 4 plátky roštěnek
- sůl
- pepř
- 60g sádla nebo tuku
- 1 velká cibule
- 1 velký stroužek česneku
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 kg brambor
- kmín, majoránka
Postup:
Očištěné, při okrajích naříznuté roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a na rozpáleném tuku prudce opečeme. Vedle masa zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a utřený česnek, zasypeme paprikou, zamícháme, podlijeme, přidáme kmín a dusíme do poloměkka. Oloupané menší brambory nakrájíme na čtvrtky, přidáme k masu a za občasného podlévání dusíme doměkka. Hotové roštěnky dochutíme solí a rozemnutou majoránkou a ještě krátce povaříme. Podáváme se salátem.