Vepřové maso

Kovbojská kotleta

  Ingredience:  4 kotlety,  10 dkg anglické slaniny,  1 cibule,  4 stroužky česneku,  koření gyros,  sůl, pepř,  worcester,  kečup,  feferonka   Postup: Naklepané kotlety osolíme, opepříme, ...
Celý článek

Marinované medailonky

Ingredience:  vepřové maso /nejlépe panenka, ale může být i plecko nebo kotlety/, lze použít i kuřecí řízky  Na marinádu:  1,5  dl oleje,  1 lžíce kečupu,  1 lžíce plnotučné hořčice,  1 menší cibule,  3 stroužky česneku, ...
Celý článek

Maso Chuang-Che (Žlutá řeka)

Ingredience: 1000 g vepřové kýty solamyl 2 žloutky cibule paprika pórek žampiony maggi sojová omáčka mandle Postup: Maso nakrájíme na nudličky, smícháme se solamylem a žloutky a necháme do druhého dne odležet. Maso dáme asi 3 minuty orestovat....
Celý článek

Maso v hořčici

Ingredience: maso (jedno jaké, plátky, kousky…) trochu oleje půl malého kelímku kremžské hořčice 2 velké cibule 1 palička česneku sůl a pepř Postup: Pokud máme plátky, tak naklepat. Pokud kousky, tak s nimi nic neděláme. Do misky dáme maso, posolíme, opepříme,...
Celý článek

Pikantní maso se žampiony

Ingredience:  500 g vepřového masa /plec, kýta/,  1 velká cibule,  6 žampionů,  4 stroužky česneku,  2 kyselé okurky,  1 lžička staročeského koření /nebo jiné oblíbené/,  4 lžíce kečupu,  sůl, pepř,  worcester, ...
Celý článek

Řízek s nivou

Ingredience:  4 vepřové řízky,  10 dkg sýru Nivy,  sůl,  pepř,  1 vejce,  hladkou mouku a strouhanku na obalení   Postup: Řízky tence rozklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Na každou polovinu plátku dáme kousek nivy, okraje...
Celý článek

Selský hrnec

Ingredience:  40 dkg vepřového masa,  3 větší brambory,  1 větší cibule,  1 červená paprika,  5 stroužků česneku,  1 rovná lžíce červené papriky,  1 rovná lžíce gulášového koření,  sůl, pepř,  drcený...
Celý článek

Selský špíz s bramboráčky

Ingredience: 200 g vepřové kýty 200 g anglické slaniny 200 g ostré suché klobásky cibule sůl, grilovací koření, olej Bramboráčky 350 g oloupaných brambor 80 g hladké mouky 40 ml mléka česnek 1 vejce olej na smažení sůl, majoránka,...
Celý článek

Velikonoční nádivka s vajíčky

 Ingredience:  450 g vepřové krkovice  400 g uzeného bůčku  250 - 300 ml vývaru z masa  8 rohlíků  8 vajec: žloutky a bílky odděleně  50 g másla  sůj, pepř, muškátový květ  2 hrsti petrželové nati  1 svazek...
Celý článek

Zapečená krkovička

 Ingredience:  4 vepřové krkovičky s kostí  6 stroužků česneku  máslo na vymazání  1 velká cibule Na marinádu:  2 lžíce slunečnicového oleje  2 lžíce sójové omáčky  6 lžic ostrého kečupu  1 lžička medu  1...
Celý článek